De oprichting van Vespa

02-09-2022

Ons straatbeeld is de afgelopen jaren enorm veranderd. Waar we nog niet zo heel lang geleden bijna alleen maar fietsen, auto’s, vrachtwagens en bussen zagen rijden, zien we de laatste jaren steeds meer moderne scooters, vaak Vespa’s, in het verkeer. Dat is niet voor niets. Een scooter is erg handig in gebruik in de stad. Bovendien, als u zo’n prachtige Vespa ziet rijden, snapt u direct waarom juist dit merk scooter zo populair is geworden. Met zijn strakke, Italiaanse design is hij niet alleen erg geliefd onder jongeren, maar ook bij het oudere publiek. Bent u geïnteresseerd in het merk Vespa en wilt u meer te weten komen? Lees dan vooral dit blogbericht.

Oorsprong vespa

De Vespa scooter zoals wij die nu kennen, vindt zijn oorsprong in Italië. Enrico Piaggio is de oprichter van het bekende merk Piaggio. De Italiaanse Piaggio was van oorsprong (oorlogs)vliegtuigbouwer, toen hij na de Tweede Wereldoorlog geen vliegtuigen meer kon bouwen, verlegde hij zijn passie naar iets anders. Dat was de start van het merk Piaggio, maar nog niet de start van het merk Vespa. 

In 1946 produceerde hij de eerste Vespa (wat ‘wesp’ in het Italiaans betekent) voor de particuliere markt. Zo vlak na de oorlog werd de Vespa al snel een symbool voor vrijheid. In de loop der jaren is het bedrijf met de tijd mee gegaan, wat ertoe heeft geleid  dat de Vespa scooter nu wereldwijd bekend is.

Klassieke_Vespa

Mede door Corona steeg de verkoop van nieuwe Vespa’s aanzienlijk, maar zeker niet alleen daardoor. In 2007 reden er in totaal bijna 1,5 miljoen bromfietsen, scooters en snorfietsen in Nederland. In 2021 zijn dat er grofweg een miljoen meer. Kortom, een scooter, bromfiets of snorfiets rijden is populairder dan ooit. Door het standaard karakteristieke uiterlijk, comfort, heerlijke wegligging en de mogelijkheid om helemaal naar eigen smaak te customisen is de Vespa scooter erg in trek. Indien u een nieuwe of jong-gebruikte Vespa wilt aanschaffen, bent u bij Vespucci aan het juiste adres. Het is bij Vespucci ook mogelijk om een eigen Vespa samen te stellen. Naast een eigen kleurkeuze zijn er nog talloze andere opties die een standaard Vespa in uw eigen, unieke Vespa kunnen doen veranderen. 

Jong gebruikte Vespa

U kunt bij ons terecht voor een jong-gebruikte Vespa. Indien u uw Vespa niet bij een dealer koopt, iets wat we overigens niet aanraden, dan zijn er een paar punten waar u op dient te letten. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk vast te stellen of de Vespa altijd voorzien is geweest van goed onderhoud. Vaak zijn er geen bewijzen, zoals bijvoorbeeld facturen, en dient u de verkoper op zijn woord te geloven. Een garantie heeft u in dat geval tot aan de deur.

Dit is de reden dat wij adviseren om een jong-gebruikte Vespa altijd bij een officiële dealer te kopen. Zo bent u er zeker van dat u een goede scooter koopt, waar u nog jaren plezier van zult hebben. Vespucci biedt regelmatig jong-gebruikte Vespa’s aan, welke gegarandeerd goed zijn onderhouden en zich in een uitstekende staat bevinden.

8674B8C9-0490-40B2-9F59-E53E0E45633C

Naast de loods van een Vespa, is het voertuig ook erg mooi om te zien. Bij Vespucci kunt u kiezen uit diversen soorten kleuren zodat uw Vespa ‘one of a kind’  wordt. Inderdaad, wij steken zeker niet onder stoelen of banken dat onze liefde voor Vespa groot is. Alle Vespa’s hebben standaard een lang, comfortabel zitkussen welke gemaakt zijn van hoogstaande producten. Zo zit u zowel op korte als op lange afstanden zeer comfortabel.

Indien u nieuwsgierig bent geworden naar de talloze mogelijkheden of vrijblijvend een showroom wilt bezoeken, bent u meer dan welkom. Het Vespucci team zal u hartelijk ontvangen en u van alle informatie voorzien. Als u interesse heeft in meer van dit soort blogberichten, kijk dan eens in onze kennisbank. Deze wordt met grote regelmaat aangevuld met nieuwe interessante blogberichten.

Tip: Als u meer over de mooie, rijke historie van Vespa wilt weten, kijk dan op Netflix naar de film ‘Enrico Piaggio’.

ONTDEK ONS ASSORTIMENT

 • VESPA SPRINT

  PRIJS OP AANVRAAG

 • exclusive

  VESPA SPRINT

  PRIJS OP AANVRAAG

 • VESPA SPRINT

  PRIJS OP AANVRAAG

 • exclusive

  VESPA SPRINT

  PRIJS OP AANVRAAG

 • exclusive

  VESPA SPRINT

  PRIJS OP AANVRAAG

 • exclusive

  VESPA SPRINT

  PRIJS OP AANVRAAG

 • exclusive

  VESPA PRIMAVERA

  PRIJS OP AANVRAAG

 • VESPA SPRINT

  PRIJS OP AANVRAAG

 • VESPA SPRINT

  PRIJS OP AANVRAAG

 • VESPA SPRINT

  PRIJS OP AANVRAAG