Op werkdagen besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €75,-
14 dagen bedenktijd
Twee showrooms

Helmplicht scooter

De helmplicht voor snorscooterrijders is een veelbesproken onderwerp in Nederland. De veiligheid staat voorop bij het rijden op een snorscooter. Daarom heeft de overheid de invoering van de helmplicht voor snorscooters voorgesteld. Met deze maatregel wil de overheid voorkomen dat er onnodige ongevallen gebeuren door het niet dragen van een helm.

 

 

Moet ik een helm dragen op mijn snorscooter?

Per 1 januari 2023 is het verplicht om een gekeurde helm te dragen op een snorscooter. 

 

 

Waarom is de helmplicht voor scooters zo belangrijk?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het dragen van een helm op de scooter, zoals een verminderd risico op ernstig hoofdletsel in het geval van een ongeluk. Daarom is het belangrijk dat scooterrijders de wetgeving rondom de helmplicht voor scooters goed begrijpen. Op deze pagina leggen we uit waarom een helmplicht voor scooters zo belangrijk is, wat de voordelen ervan zijn en wat de wetgeving hierover precies bepaalt. Lees verder om erachter te komen hoe je je kunt beschermen tegen ernstig hoofdletsel door het dragen van een helm tijdens het rijden op de scooter.

Met de invoering van de helmplicht voor snorscooters hoopt de overheid de verkeersveiligheid te vergroten. Door het dragen van een helm verklein je de kans op ernstig letsel bij een ongeluk. Daarnaast is het ook belangrijk dat je een helm draagt die goedgekeurd is door de overheid, die aansluit bij je persoonlijke voorkeuren en dat je regelmatig je helm controleert op schade. Door je aan de helmplicht te houden, draag je bij aan een veilige omgeving op de weg. 

Wil je meer weten over de invoering van de helmplicht voor snorscooters? Neem dan contact met ons op, wij brengen je graag verder op de hoogte.

 

 

Ben jij voorbereid op de scooter helmplicht?

Als je op een snorscooter rijdt, is het verplicht om een helm te dragen. Maar als je jarenlang op een snorscooter hebt gereden, dan heb je waarschijnlijk nog geen helm tot je beschikking. Vespucci helpt je hiermee graag verder. Neem een kijkje in ons assortiment gekeurde scooter helmen en zorg dat jij goed voorbereid bent op het moment dat de helmplicht ingaat. 

Close ✕

Merken

Zonnevizier

Helm Stijl

Keuring

Helm materiaal

Kinbandsluiting

Pinlock